Skryt skryt av gutten min - innlegg

Hadde aldri trodd det var plass til så mye kjærlighet i hjertet mitt.....For dere som ikke vet det, jeg har ett enormt vakkert barn! <3

Jeg har vært ekstremt heldig!
Fra den vakre gutten min kom til verden har han vært enormt snill.
Som baby var han en drøm. Aldri noe gråting! Seriøst! Bare hvis han var sulten.
Eneste som har vært en gjenganger siden den gang har vært søvnmønsteret hans.
Av en eller annen grunn er gutten en morgenfugl. Noe jeg og pappa'n ikke forstår hvor kommer fra!
Og akkurat det kan være ganske utmattende til tider. For selvom jeg vet at han står opp mellom 5 og 6 hveeer eneste morgen, klarer jeg ikke legge meg noe tidligere enn klokken 23.
Kvelden er lissom hellig for meg. Det er da jeg ser på TV, leser, hekler og scrapper. De kveldene er det som gjør at jeg får litt driv, og henter ny energi.
Som regel sovner jeg ikke før 00.00 og Martin våkner minimum èn gang i løpet av natten. Svak som jeg er legger jeg han ved siden av meg i sengen min.

Jeg er en god mamma, jeg gjør så godt jeg kan HELE tiden! Jeg jobber fulltid og er mamma på fulltid, men jeg er dårlig på rutiner.
Jeg bysser fortsatt sønnen min i søvn, fordi jeg ikke takler å høre han gråte hysterisk alene fra soverommet.
Blir fysisk dårlig av det, og får tårer i øynene og klump i halsen.
Jeg har prøvd flere ganger å legge han alene i sengen og gå ut av rommet, men han slår seg aldri til ro. Han steller seg opp og står der og hyler til jeg kommer inn igjen.

Og hvorfor står han opp så tidlig når andre barn på hans alder kan sove fra 19.00 til 08.00 ?! Og for noen er til og med åtte tidlig!
Men jeg skal ikke klage, skal ikke klage!!
For jeg har verdens snilleste unge. Som aldri klager og alltid er god og blid.

Nye triks har han lært seg og :-)
Vinke, klappe, si hei - hadet - takk, vise hvor stor han er :-) Også har han endel sære trekk, som mest sannsynlig stammer fra mora. Hihi.
For tiden tar han alle klesplagg han ser på gulvet opp på hodet sitt.  Isted løp han i full fart over stuegulvet med ett langt sjal over hodet. Så ut som verdens søteste lille spøkelse :-)

Når han får brødskiver nå så tar han bitene ut av munnen for så å plukke biten helt fra hverandre.
Han SKAL spise selv, og hvis han ikke får det - så spiser han ikke. Hehe.
Sta? Ja :-) Igjen, skal ikke påstå at det kommer fra noen andre enn meg :-)

Han skal klatre på alt, trykke på alt, smake på alt, smyge seg forbi alt, klatre opp og ned av sofan 50 ganger i timen.
Generelt tror jeg ungen er på ett stadie hvor nysgjerrigheten tar fullstendig overhånd :-)
Slitsomt til tider, for vi må virkelig følge med HELE TIDEN! All the time!"Det var engang en ren unge".....

Nysgjerrigheten han har hengt ved han siden han bare var ett par mnd gammel.
Alle har hele tiden kommet og fortalt oss hvor "voksen" han virker for alderen.
Eller voksen blir feil, men oppegående da. Kan vel kalle det det.
Har hele tiden ligget ett godt skritt foran de fleste gjevngamle med tanke på det motoriske.
Hele tiden har han tatt oss i forkjøpet;

Plutselig sto han i sprinkelsenga si, og det var bare flaks at vi hadde satt ned madrassen dagen før. Ellers hadde hele ungen ramlet i gulvet.
Han ålet seg ut av senga vår og slo seg da han bare var 3 mnd gammel.
Rullet over på magen mye tidligere enn "normalt" (alt er vel egentlig normalt med disse små)
Krabbet fra han var før 6 mnd gammel, og gikk før han var 9 mnd.

Alt dette har jo ført til maaange fall, kutt i lepper, brukket tann osv osv. U name it!
Er ikke uten grunn til at vi er noen nervevrak når det gjelder Martin.

Må le litt når jeg hører/hørte alle som var så ivrige på å få ungen sin til å gå tidlig. Trust me, det blir mange fall mindre hvis de venter til de er litt mer stødige. Og ikke minst skjønner at hvis de hopper ned fra sofan, ja da får de vondt. :-)Han er så hengiven, og klemmer og kysser på meg igjennom hele dagen. <3
Jeg er virkelig verdens heldigste!!


Er du en rutinert mamma? Eller tyr du til noen litt enkle løsninger, slik som meg?

12 kommentarer

Vår hverdag ღ

13.jun.2010 kl.22:02

Herlig innlegg :-) Har faste rutiner på legging og måltider! Med litt slingringsmonn :) Men sjeldent han legger seg senere enn 2000. Har akkurat samme meningen som deg angående gråting ved legging, så jeg ligger sammen med han til han sovner, og lister meg ut :-) Så slipper vi at han blir trist og lei seg når han skal sove! Synes det er viktig at barna skal være trygge når de skal sove!

Marcus kan sove til 0900, men har litt våkenperioder på natten innimellom, da han plages litt med smerter pga kommende jeksler..Tar sånn tid før de kommer igjennom..Han har hatt DE kulene i lange tider, hovent og ser formen på jekslene, men de har ikke ploppet gjennom ennda! Håper de kommer frem snart, slik at han slipper å ha så vondt!

mammantiljessica

13.jun.2010 kl.22:03

Vi er rutinerte på legging.

Men for litt siden måtte jeg sitte inne på rommet til Jessica til hun sovna,det kunne ta 45 minutter.Gikk jeg ut så gråt hun.Men nå legger jeg henne å går ut,hun gråter litt,men ikke så det er uutholdelig.

Vi har også hatt henne i senga vår,men nå er hun så urolig at det går nesten ikke lenger.Hun sover stort sett hele natta nå,flink jente:)

thessasin.blogg.no

13.jun.2010 kl.22:13

Det må være deilig å slippe å bysse!

Har prøvd så mange ganger føler jeg. Men hvis jeg legger han i sengen sin - så reiser han seg bare opp. Og sånn sovner man jo ikke :-S

wendysinfamilie

14.jun.2010 kl.00:19

Så herlig gutt du har, super nydelig...

Her legger Dylan seg uten trøbbel mellom 1930 og 2030 legges våken og sovner uten gråt...han har sovet i egen seng hele natten fra dag 1... Han sover til 0700-0800 ca ... Er nok ganske streng jeg men nå har jeg en 17 åring også.. men jeg blir nok trilla rundt lillefingeren og svak i hjeret til tider jeg og.. er ikke feil det.. bare litt slitsomt kanskje..

Alle finner vi rytmer og måter å takle ting på og ingen er feil eller riktig det er bare å finne det som passer deg selv...

Klarte ikke å finne hvor gammel Martin er ... :-))

Tone

14.jun.2010 kl.09:52

Ååå, så skjønt innlegg! Det er ikke tvil om hvor glad du er i ham:) Husker da niesen min var på det stadiet der, med all nysgjerrigheten. Litt slitsomt, men veldig morsomt:)

Gry Elisabeth

14.jun.2010 kl.19:32

Ufattelig nydelig! Jeg blir litt nesten litt verpesyk! ;p

Linn <3

14.jun.2010 kl.19:37

jenta mi!

Aldri tvil på at du er verdens beste mamma for martin!! Det vet jeg!!

Jeg skal gi deg et tips jeg fikk av søvnterapeuten vår: Legg han i sin seng, syng nattasang og evnt gi flaske. Poenget er at du skal sitte der til du er helt sikker på at han sovner. Gråter / hyler han / reiser seg opp skal du bare si " mamma er her, nå er det natten. Legge deg ned nå". Du skal ikke legge han ned for hver gang han reiser seg opp, poenget er å få han til å gjøre det selv. Etter over 1 år (!) med Daniel i vår seng har vi endelig klart å få han til å sovne i egen seng. Men det er tøft! Tro meg! Skjønner at du blir gal av hyling / gråting - vi hadde det sånn opptil flere timer i starten, men nå går det så fint. Det er virkelig verdt det. Så går du ut når du er helt sikker på at han sovner. Hun sier også at om han blir helt krakilsk, er det bare å ta han opp å trøste litt, for så å være bestemt å legge han ned igjen.

Du må bare være helt 110 % in for it før du starter med dette. Ikke om du er halvveis, for da vet du kommer til å " gi opp" ( om du skjønner hva jeg mener ) og da blir martin mer forvirret over legge rutinen som stadig endrer seg. Det tok meg laaaang tid å bli klar for å gjøre det, men nå angrer jeg ikke et sekund!

Verdt er forsøk, vennen min!

Love u!

SUSS PÅ PANNA :)

Phoebe

14.jun.2010 kl.21:53

Hei frøken :) Endelig er jeg på nett igjen og har akkurat begynt å ta fatt på Bloglovin, noe jeg ikke har gjort på mange måneder! Hvordan går det med deg frøken? Nå bor jeg i Oslo, og begynner å komme i orden. Det hadde vært koselig å treffes en dag!

btw: Vi har en unge i blokka vår som holder hele blokken våken hver natt, så den kunne jammen meg lært litt av gutten din altså. Eller så kan jo disse foreldrene lære seg å lukke vinduet ;p hehe

Ada Marikken <3

14.jun.2010 kl.22:42

Han virker helt herlig!!! Gode Martin!!

Jeg er verdens slappeste mamma:p Jeg har aldri kommet dit at jeg ikke orker å ha henne i senga vår enda, jeg venter på det store "AHA"'et som gjør at jeg vil ha henne i egen seng. Men jeg tenker litt på at vi skal kjøpe en vanlig seng... hun er mye mer rolig når vi legger henne ned på en seng, enn i sprinkelsengen som hun husker gjentatte forsøk med legging;)

© Mariann Johansen

15.jun.2010 kl.17:27

Jeg var superstrukturert med Sara... men Viktor er nok mammas lille gulleplutt, ja... man har dessuten ikke den kapasiteten, når man har en fra før. Og han er en helt annen type enn Sara, og tiden gikk så fort, og... ja. Hehe. Men vi prøver, selv om vi er slakkere i strikket nå enn vi var, så har vi i alle fall fått to barn som også er snille og greie, om enn aktive og en fare for seg selv, de også :)

Så på bildet under her, dere er virkelig kjempelike, han har dine øyne på en prikk! :)

H&AM

16.jun.2010 kl.10:14

Takk for fin kommentar ! :)

Joda, jeg er verdens slappeste mamma. Ikke bare sover AM sammen med meg, men hun pupper også om natten. Er jo ingen vits i å dra det ut med skriking og grining, når man har pupp og en varm kropp å tilby henne. Jeg tar det seinere når hun forstår at jeg ikke er slem ved å legge henne i den dumme sprinkelsenga.

Jeg tror løsningen vår er en stor seng, tror hun har litt for mye traumer i den sprinkelsenga. Setter jeg henne oppi den, blir hun misfornøyd...

kari

16.jun.2010 kl.20:42

Nydelig innlegg søte <3 Hvordan er det med deg? Evigheter siden "sist" :/

Skriv en ny kommentar

hits