Hmmm. Trenger jeg innleggelse?!

Jeg tar meg selv i å oversette overskrifter, sanger, slagord osv fra Norsk til Engelsk hele tiden. Både inni hodet, pluss at jeg av og til sier dem høyt - uten å tenke så mye over hva jeg sier før jeg har sagt det.
Tror det henger sammen med skøyerstreker fra ungdommen. Husker vi hadde det mye moro med å oversette fine engelske sangtekster til nynorsk.
Men dette er ganske slitsomt, rart og litt bekymringsverdig. Hehe. Am I loosing my mind?! :-P

Sist jeg var hos svigerforeldrene mine satt vi og så sportsnyheter hvor da jeg og "mor" (svigermor) tullet litt mens mennene var veldig seriøse og opptatt med sporten. Da kommentatoren på TVen sa ; "Det var på hengende håret" - mestrer jeg å utbryte; "That was on the hanging whore" (altså uttalte som eng. ord for HORE)
Min umiddelbare reaksjon var å klaske hånden over munnen min, mens jeg så spent bort på "mor" som heldigvis holdt på å le seg skakk! :-P Er så takknemmelig i mange sammenhenger at hun har den samme humoren som meg :-)

Men seriøst, ting jeg får på hjernen blir oversatt. WHY? Er jeg psyk?

Nå driver jeg f eks med "Her kommer Ole Brum" sangen. Den oversettes stadig i mitt hode.

Tror jammen det er på tide å ringe en psykolog :-P


Nuff said :-P


"Here comes Olie Broum. A tiny bear in the forrest. Trallalala Broum. My name is Olie Broum."

5 kommentarer

Tone

24.apr.2010 kl.09:08

Haha, sånt kan jeg og søsteren min gjøre også. Og du er ikke den eneste som er sprø, det kan jeg love deg! I mange mange år "måtte" jeg skrive nummeret på hver eneste bil jeg møtte i luften med enten fingeren eller tærne. I tillegg måtte jeg få alle sifrene i nummeret til å gå matematisk opp i hverandre på en eller annen måte. Utrolig plagsomt, men jeg klarte ikke å la være. Heldigvis stoppet det da jeg begynte å kjøre bil selv, da hadde jeg nok med å holde bilen på veien;)

Silje

24.apr.2010 kl.11:02

ahhh. deilig;)

Jeg teller alle bokstavene i alle ord jeg leser og skriver, og setter de opp i kolonner i hodet mitt etter antall bokstaver. spesielt kjett når en ser film og MÅ følge med på teksta;)

© Mariann Johansen

24.apr.2010 kl.13:06

Hehe, det er nok mest en vane som har blitt litt "stuck" i hodet ditt :) Tror neppe du er gal. Jeg elsker språk, og mye av det som foregår i hodet mitt - og det er ganske mye - foregår på engelsk. Det er en veldig fin måte å lære seg å bruke ord og dermed utvide ordforrådet sitt på. Problemet er at når jeg skal føre en norsk samtale og jeg leter etter ord, finner jeg konsekvent de engelske ordene mer presise og dekkende for det jeg prøver å formidle. Tenk bare på hvor mange nivåer det fins av ordet forelskelse på engelsk - det er et mye rikere språk enn norsk.

Så bare tenk på engelsk du, om ikke annet blir du veldig flink å snakke det også - ja - hvis du ikke bare tenker på tulle - engelsk da :)

Du var fin på håret forresten. :)

ingerslilleverden.blogg.no

24.apr.2010 kl.15:36

Hahaha, godt hun bare lo da!

Sv: Ja, du skal bare se, det går skummelt fort....

Mya

26.apr.2010 kl.01:34

hahaha... morsomt.. skjønner greia, jeg prøver å oversette alle ting jeg sier på norsk til Hindi i mitt hodet. Det blir også mye rart..=)

Skriv en ny kommentar

hits