Dette er Therese, 100%

Tusentakk for den positive responsen dere gir meg på innleggene mine.
Spesielt de innleggene som er så personlige, slik som fødsel og ting man lissom ikke skal snakke høyt om.

Er klar over at det er endel folk som vet hvem jeg er og som kjenner meg som er innom å leser bloggen min, uten å kommentere. Det gjør meg ingenting, koselig at dere leser. Men jeg kjenner ofte at jeg blir sett på som en "raring" fordi jeg sier ting som jeg sier, og er så åpen som jeg er.
Før i tiden hadde jeg mange venninner, men var også en litt annen person enn jeg er idag.
Jeg snakket ikke like mye om livet mitt til mange, i tillegg ble det tatt imot på en annen måte fra den yngre garde.
Jeg hadde mange eldre venner fordi jeg følte meg mer "hjemme" i deres omgivelser da jeg kanskje har opplevd endel ting som barn ikke vanligvis har opplevd.

Nå har jeg mange bekjente, "venninner" og ett fåtall VENNINNER.
VENNINNER er personer jeg kan si ALT til uten å være redd for at de skal dømme meg. Og venninner som jeg VET hvor jeg har. Det er også mennesker jeg aldri ville snakket stygt om bak deres rygg.
"Venninner" har jeg nok av, og det er slitsomt til tider.
Jeg er veldig sosial, og som sagt er jeg altfor åpen. Selv ovenfor folk jeg ikke kjenner.
Jeg kan ta meg selv i å si ting som er litt for ærlig for så å stoppe i siste liten. Og jeg ser ofte blikkene som blir sendt rundt bordet.
Jeg bare bryr meg generelt lite om det.
For at "venninner" skal bli til VENNINNER, må det jo være ganske så god kjemi. Og for å finne kjemien mellom forskjellige personer må man jo vise sitt sanne jeg. Hvis man later som man er noen andre, eller holder tilbake vil man jo tiltrekke seg personer man egentlig ikke har noe til overs for - ikke sant?
Har funnet ut at livet er for kort til å være uærlig ovenfor meg selv. Og jeg er en åpen person som liker å dele mine erfaringer med andre. Jeg spør også kanskje om ting folk vil synes er upassende å spørre om også, men folk burde egentlig slutte å dømme andre. Jeg har vel egentlig akkurat funnet ut at ALLE har skjelett i skapene sine, og de som sier de ikke har det, lyver - i tillegg til at de gjerne er de med flest skjelett :-)

Jeg skjønner ikke hvorfor folk strever med å være så forbanna perfekte hele tiden. Og ikke engang kan snakke med sine aller nærmeste om hvordan de egentlig har det. Det må jo være trist?
Samtidig synes jeg det er ironisk at en person (som meg) som faktisk KUN er hyggelig, åpen og inkluderende - blir sett ned på fordi jeg er sånn.
Fordi jeg forteller om livet som ikke er så perfekt hver dag.
Synes det er så utrolig merkelig!!
Men igjen, jeg vil jo ikke ha sånne venner. Ellers takk! :-)
Er bare redd jeg skal bli kynisk av å bli sett ned på fordi jeg er åpen.
At jeg tilslutt endrer væremåten min fordi jeg føler meg dum.
Kunne ønske folk klarte å se litt innover seg selv, slutte å dømme andre og synse og mene ting om folk de egentlig ikke kjenner så godt.

For er de egentlig noe bedre enn meg?
Og hvem definerer normal igjen?
Har det kommet noen fasit på det ennå?


Så lenge jeg sier ting uten å såre andre (enn meg selv) og kun gir av meg selv, synes jeg heller ikke jeg fortjener å bli baksnakket. Hva gjør jeg som er så feil?

Sikkert noen som synes jeg er patetisk som legger ut fødselshistorier på bloggen min.
Og forteller om sorg, savn, psykiske problemer og vektproblemer.
Igjen, vil jeg bare si; livet er for kort! Jeg orker ikke gå med slikt inni meg lenger! Og jeg føler jeg ikke har noe å tape på det å si det som det er. Folk må få vite at ting ikke er rosenrødt hele tiden.
Og tro det eller ei, støtten jeg får her inne betyr så mye for meg, og har gjort en stor forskjell for meg.
Det er ikke mye som skal til. Det kan være tre ord fra en person jeg ikke kjenner engang, som får meg til å føle meg så mye mer verdifull enn jeg tror jeg er.

Jeg heter Therese og er en ekstremt glad, åpen og ærlig jente!
Om mine erfaringer kan bidra med å hjelpe andre, så deler jeg de.
Har selv fått erfare hvor vondt det er å være i skikkelig deep shit når alle andre rundt deg smiler og er lykkelige, og bare prater om alt det positive. Når man er ærlig og spør om disse andre kanskje har det slik innimellom også, blir man svart på en slik måte at man føler skam. Men så viser det seg ofte senere at personen hadde det like tøft som meg.
La meg bare understreke at jeg har all respekt for folk som er inneslutta, eller ikke er som meg.
Alle er forskjellige, har absolutt ingenting med det å gjøre - overhode!
Jeg kan like personer som ikke er som meg, og ha respekt for at folk ikke vil dele alt med meg.

Dette er ett innlegg rettet mot de som dømmer meg, snakker bak min rygg og viser negativ holdning ovenfor meg.
Og ikke bare meg, men folk generelt.
Sitter jeg i samme rom med folk som prater negativt om vennene sine eller bekjente for den saks skyld, så holder jeg meg svært overfladisk for disse folka etterpå.
Og bevisst holder meg unna, for etter min mening viser man hva slags verdier man har når man oppfører seg sånn.
Jeg håper ikke verden har tenkt å bli mer kynisk, men det ser ut som det er den veien det går.
Tenk hvor annerledes ting var på 70 tallet!Peace out, sier jeg bare! :-)

12 kommentarer

Du er bare så fantastisk HERLIG, skjønneste deg, og jeg kjenner meg rett og slett glad i deg når jeg leser dette, du er GOD og så lett gjenkjennelig, jeg ER så enig med deg i ting du skriver her, og det gjør inderlig godt å se sin egen sjel og meninger speilet i en annen, for likheter med andre skaper aksept, og alle trenger vi å føle oss godtatt, prissatt og verdsatt hos andre mennesker♥ Jeg elsker ærligheten din, sårbarheten og styrken din, du er et gjennomført KULT menneske, synes jeg! Jeg har ikke fått lest på bloggen din på i hvert fall et par uker, har jo ikke vært stort innom, kan telle på to hender hvor mange blogger/innlegg jeg har fått vært innom disse siste ukene, har hatt det steintøft - derfor er det så pur godt å komme inn på en blogg til en person jeg har så mye respekt for og som jeg digger innstillingen til - du løfter humøret mitt;D Tusen takk for det, for i dag trengtes det virkelig! God klem, kjæreste, snille deg♥
På fredag får du vite om du er videre eller ikke i BLOGGTALENTER 2010. Da må du lage ny video i tilfelle. Lykke til

mamma

08.mar.2010 kl.07:42

Vet du om noen brae mammabloggere? Jeg elsker å lese de :) klem

Tone

08.mar.2010 kl.08:19

Så utrolig bra skrevet, Therese!! Det er alltid noen som må slenge dritt. Jeg tror de føler seg truet av at noen faktisk forteller hvordan ting egentlig er, fordi de er redde for å måtte innrømme at de selv ikke er perfekte.

Det er vondt når folk rundt en oppfører seg sånn.. Skulle tro de visste bedre, de er tross alt voksne mennesker!

Jeg setter hvertfall veldig stor pris på at du er så ærlig:) Jeg syns du er helt nydelig, Therese<3

Karoline

08.mar.2010 kl.09:07

Du skriver veldig bra! Jeg er veldig enig i det du sier, og kjenner meg igjen i enkelte tilfeller. Liker ikke følk som dømmer!

Håper ting ordner seg for deg :)

Vår vidunderlige verden ღ

08.mar.2010 kl.09:38

Du skriver så bra Therese :-) Og som mange over her, kjenner jeg meg ihjen i noen av tilfellene! Har noen "venninder" jeg også som tror de er så mye bedre enn alle andre..ingen er liksom god nok der i gården! Alt skal liksom være rosenrødt...noe som er klin umulig Mye bedre å være ærlige å åpen om ting som plager en i livet, enn å dytte det under en stol å late som at alt er perfekt! Synes du virker som en fantastisk person :-) Synes det er veldig koselig å lese bloggen din :-) Netopp fordi du er den du er <3

Ha en strålende dag :-)

Her regner det så inni hæstrævva :-/

Jaja, god grunn til å bare kose seg innendørs!

silje

08.mar.2010 kl.10:41

Du er vakker du tessa min ;)

Og det har du alltid vært, jeg har fra jeg har vært liten sett opp til deg ;)

God jente :)

mammantiljessica

08.mar.2010 kl.10:57

Du er ei nydelig jente Therese!!

jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver.Jeg er også ekstremt ærlig,og plopper ut med alt.Noen lurer nok litt ja...

Ingen har perfekte liv,de gjemmer seg bak en fasade,livet er ikke så rosenrødt.Mange blogger jeg leser så virker alt veldig rosenrødt,i din og min blogg kan man lese sannheten.Jeg skjuler ingenting,ikke du heller.

Mange av mine venner leser bloggen,men de kommenterer ikke,det er det mine nye bloggvenner som gjør,har blitt kjent med så mange utrolige mennesker her!!

jeg har ikke mange nære venninner lenger,de jeg har er jeg utrolig glad i!

Jeg har også skrevet fødselhistorien min,syns det er flott å dele min opplevelse med andre.

Vær den du er du,for du er en flott og ærlig person!!

Stå på!

Phoebe

08.mar.2010 kl.15:32

Jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver her. Det er ikke så mange som takler at man snakker om ekte ting..

Therese Sveian

08.mar.2010 kl.19:28

Tøff er du som klarer å være så åpen og ærlig. Jeg skulle gjerne hatt ditt mot. :)

Cindy :)

08.mar.2010 kl.19:46

Kjempebra skrevet Therese.. som så mange andre før meg har sagt. Jeg er helt enig med deg om at folk burde begynne å bli mer ærlige mot hverandre.. og virkelig FORTELLE hvordan de føler seg istedenfor å bare si "bra" hver gang noen spør. og kanskje så går det virkelig ikke så bra alikevel?? Smil og vær glad for hver dag som går... joda. Men man må jo få lov å felle en tåre eller banne i frustrasjon av og til også? Uten å miste vennenne sine?

Huff.. jeg er stolt over deg jeg! BRA du er ærlig og forteller hvordan du har det. Det er sånn det SKAL være :)

*Klem*
SV; Ja han er helt fabelaktig,.

Skriv en ny kommentar

hits